Offerte aanvragen

Woning ontruimen na overlijden

Het ontruimen van een woning na het overlijden van een dierbare brengt vaak veel stress, emoties en herinneringen met zich mee. Er zijn veel zaken die in korte tijd door u moeten worden geregeld: de uitvaart, de administratieve- en financiële afwikkelingen. Daarnaast moet het huis vaak snel worden leeggeruimd, moet de woning schoon en mogelijk ook nog in originele staat worden opgeleverd. Daarmee helpen wij u graag in deze zware tijd.

Huis leeghalen na overlijden, met zorg en respect

De woning volledig ontruimen gebeurt op professionele wijze, met zorg en op een respectvolle manier. Indien gewenst, onderhouden wij contact met de verhuurder over de oplevering en kunnen wij voor u de benodigde herstelwerkzaamheden uitvoeren. Wij kunnen ook aanwezig zijn bij de eindinspectie om u bij te staan. 24/7 Ontruimingservice denkt met u mee en helpt u graag tijdens deze moeilijke tijden.

Bel ons direct voor een afspraak!

Wanneer moet de woning na overlijden worden ontruimd?

Indien de overledene in een reguliere huurwoning woonde heeft u genoeg tijd, zolang de huur maar wordt voldaan. Maar als het een zorgwoning, bejaardentehuis of bijvoorbeeld een hospice betreft heeft u doorgaans maar een paar dagen.

Woning met spoed ontruimen na overlijden?

Neem vrijblijvend contact op met 24/7 Ontruiming & Service. Op de dag dat u contact met ons opneemt komen wij direct bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij uw wensen door, bekijken wij de woning en voorzien u van een passende en vrijblijvende offerte voor het met spoed leeghalen van de woning en aanvullende ondersteuning zoals het afvoeren van de inboedel en de woning klaarmaken voor de eindinspectie. Indien u akkoord gaat met de prijs, kunnen wij vrijwel direct de huisontruiming voor u starten.

Wie is verantwoordelijk voor het huis leegruimen na overlijden?

Doorgaans zijn de erfgenamen verantwoordelijk voor het leeghalen van het huis. Wanneer er geen testament is opgesteld bepaalt de wet wie de erfgenamen zijn: de echtgenoot / geregistreerd partner en bloedverwanten. U kunt ook afzien van de erfenis en daarmee ook van de verantwoordelijkheid van de ontruiming en de daarmee gemoeide kosten. Let op, dit vervalt zodra u spullen uit het huis van de overledene voor uzelf houdt.

Ben je ook aansprakelijk als een ander het huis leeghaalt?

Voor antwoorden op vragen over verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid verwijzen wij u naar het blog van infotaris.

Woningontruiming na overlijden: waarop letten?

Wij hebben een handige checklist die u hier kunt downloaden. Gaat u de woning zelf ontruimen of maakt u gebruik van een ontruimingsbedrijf? Indien u ons inschakelt hoeft u alleen op tijd een afspraak in te plannen. Daarna zorgen wij er samen met u voor dat de woningontruiming op tijd worden afgerond en de oplevering vlekkeloos verloopt.

Leeghalen huis na overlijden, 5 belangrijke adviezen:

  1. Welke spullen wilt u bewaren? Wat kan zeker weg? Wat wilt u niet zomaar weggooien? Zijn er vrienden of familieleden die graag wat spullen willen hebben? Wat wilt u tijdelijk opslaan? Gebruik bijvoorbeeld gekleurde labels om duidelijk te maken wat er met bepaalde spullen moet gebeuren. Zo is het voor ons direct duidelijk wat wij moeten doen.
  2. Haal waardevolle spullen en belangrijke documenten zo snel mogelijk uit de woning.
  3. Betreft het een huurwoning? Maak zo snel mogelijk een afspraak om te bepalen hoe de woning moet worden opgeleverd. Zo voorkomt u vervelende verrassingen op het allerlaatste moment.
  4. Wilt u bepaalde zaken aan een goed doel geven? Neem tijdig contact met hen op. Het is onze ervaring dat wat wij als waardevol zien geen waarde heeft voor de betreffende instantie. Zo voorkomt u dat u in allerijl moet besluiten dat iets van waarde alsnog moet worden afgevoerd.
  5. Door alle spullen gaan, gaat gepaard met dierbare herinneringen. Doe dit bij voorkeur samen met iemand anders zodat u het verwerken van het daarmee gepaarde verdriet kunt delen.

Huis leeghalen na overlijden: wat kost dat?

Wat is de prijs van een huisontruiming na overlijden? De gemiddelde kosten voor het leeghalen van een woning zijn afhankelijk van veel factoren waaronder het type woning, de grootte van het huis, de locatie en de bereikbaarheid. De hoogte van de extra kosten worden bepaald door de hoeveelheid inboedel: afvoer afval en de staat waarin de woning verkeerd in verband met de oplevering (bezemschoon of opleverklaar). U kunt bij ons zonder verplichtingen een offerte aanvragen.

Offerte woning ontruimen na overlijden

U kunt hieronder uw wensen invoeren met betrekking tot de ontruiming van de woning. Wij nemen na ontvangst van uw aanvraag direct contact met u op.

Offerte

Offerte

Uw gegevens

Gegevens ontruiming

Details ontruiming opgeven

Indien u direct informatie geeft over de werkzaamheden kunnen wij sneller een goede indicatie geven van de kosten. U kunt ons ook direct zelf bellen op +31 6 278 75 835

Direct uw offerte? Bel ons!
+31627875835
homeenvelopephone-handsetsmartphonecrossmenuchevron-down